Ένας ιστότοπος ενημέρωσης, διαλόγου και επικοινωνίας, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών... Ανταλλαγή ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού... Κατάθεση απόψεων και εμπειριών.... Συνεργασία και υποστήριξη..!!

2/9/13

Βασικές συμβουλές για το νέο δάσκαλο Ειδικής Αγωγής ! !


1.      Μπες στην τάξη έχοντας κάνει προγραμματισμό του τι θα διδαχθεί…. Και μη ξεχνάς ένα backup plan είναι πάντα απαραίτητο J!!

 
2.      Δημιούργησε μια γωνιά ηρεμίας, όπου το παιδί θα μπορεί να χαλαρώσει.
  
 

 

3.      Διατήρησε την ψυχραιμία σου!! J
 
 

 

4.      Δημιούργησε μια σταθερή καθημερινή ρουτίνα. Οι μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, θέλουν να γνωρίζουν συνήθως, το τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Ανάρτησε ένα πρόγραμμα στη τάξη τέτοιο που οι μαθητές σου να γνωρίζουν πάντα το τι ακολουθεί. Μπορείς να προσθέσεις και εικόνες σε περίπτωση που οι μαθητές δε μπορούν να διαβάσουν.

 

 

5.      Σπάσε τον κανόνα του «Απαγορεύεται το παιχνίδι στην τάξη». Τοποθέτησε τα αγαπημένα παιχνίδια/αντικείμενα των παιδιών σε μέρος που να γνωρίζουν και θέσε κανόνες σχετικά με το πότε και για πόσο μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

 

6.      Πλαστικοποίησε τα πάντα!!! Πλαστικοποίησε όλο το υλικό σου εάν δεν θέλεις να εκτυπώνεις συνέχεια...

 

 

7.      Ακολούθησε ένα σύστημα διαχείρισης της συμπεριφοράς και μείνε πιστή/ός σ’ αυτό! Ο κάθε εκπαιδευτικός έχει το δικό του σύστημα.. Βρες αυτό που σε βοηθά και ακολούθησέ το.

 

8.      Εντόπισε τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές και την αιτία εμφάνισής τους (τι προηγείται της συμπεριφοράς; τι ακολουθεί;)






Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι….
 



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου